FINNEBÄCKS GÅR I SPETSEN FÖR KYL- OCH FRYSRUM MED HÖGSTA BRANDKLASSNING

Brandskyddet prioriteras allt högre vid all byggnation. I gemensamma europeiska standarder föreskrivs byggprodukters brandegenskaper med avseende på t.ex antändbarhet, rökutveckling och avgivande av droppande artiklar.
Med produktionsstart i oktober lanserar värmländska kylrumsspecialisten Finnebäcks sitt nya system Q-PIR, prefabricerade modulbyggda kyl- och frysrum för miljöer med klassificeringskravet B-s1, d0.
ISOLERFÖRMÅGA, TÄTHET, HYGIENEGENSKAPER OCH SMIDIG MONTERING är nyckelfrågor vid valet av kyl- och frysrum. Det vet man hos värmländska kylspecialisten Finnebäcks som utvecklat kyllösningar för livsmedel sedan 1950-talet. Företagets Q-PUR-system – ett prefabricerat modulsystem med stabila inbyggda kopplingslås – är idag ett begrepp inom den nordiska livsmedelssektorn.
FINNEBÄCKS har under många år arbetat för att utveckla en fungerande totallösning för att möta allt skarpare brandkrav.
Resultatet visar sig under hösten i det nyutvecklade kyl- och fryssystemet Q-PIR, där Finnebäcks välbeprövade kylrumsteknik förenas med en ny innovativ lösning som svarar upp mot höga brandklassningskrav.

Magnus Olden Prod.chef

En som drivit utvecklingen är Finnebäcks Produktionschef Magnus Oldén.
– “Vi har verkligen lagt vår själ i arbetet”, berättar Magnus. Utvecklingsarbetet har pågått i nästan fem år, men med envishet och lite ”värmländsk trolldom” har vi till slut nått målet.
– “Vårt nyutvecklade Q-PIR-system möter kraven i brandklass B-s1,d0, det bästa resultat som över huvud taget kan uppnås med denna typ av isoleringsmaterial”, fortsätter Magnus Oldén.
“Vi har samtidigt lyckats behålla de eftertraktade egenskaperna hos vårt nuvarande system Q-PUR, med stabil, säker montering och ingjutna kopplingslås. Våra kunder kommer helt enkelt inte att märka någon skillnad när de monterar rummen. De monteras lika lätt, passar lika fint och fungerar lika bra som tidigare. Det nya programmet omfattar alla våra panel-tjocklekar, 75, 100 och 125 mm”.

Related Articles

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.